Zonneboilers geven goedkoop warm water

| Meer
zonneboiler
 
 
 
 
Het uitgangspunt van een zonneboiler is erg eenvoudig. Het is te vergelijken met een waterslang die de hele dag in de felle zon ligt. Daarbij zal het water dat in de slang zit warm worden.
 
AANVRAAG OFFERTE ZONNEBOILERS
Vraag nu direct gratis tot 5 offertes op, vergelijk en bespaar!
 
 
 
Voornaamste onderdelen
Een zonnecollector. Deze vangt het zonlicht op en wordt bijna altijd op het dak geplaatst. De grootste opbrengst wordt bereikt als de zonnecollector op het zuiden is gericht met een hellingshoek van 45 graden.
Het voorraadvat. Daarin wordt het warme water bewaard. Dat is omdat de productie niet altijd gelijk is aan de vraag. Wordt de warmwaterkraan opengezet dan stroomt koud water door het voorraadvat naar de kraan en moet worden naverwarmd als het water te koud is.
 
zonnecollector
 
De zonneboiler- combi
Niet alleen warm water in badkamer en keuken want met deze combinatie kunt u ook nog bijdragen aan de verwarming van uw woning. Bij de aanschaf moet u wel rekening houden met het aantal personen, het dagelijks gebruik aan warm water en de ruimte waar u deze zonneboiler- combi wilt plaatsen.
 
zonneboiler-combi
 
Enkele belangrijke voordelen
Een zonneboiler is bijzonder duurzaam want zonlicht raakt nooit op. Er komt maar heel weinig CO2 vrij. U bespaart maar liefst 50 procent op de energiekosten om het water verwarmen. Heeft zeer weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur van rond de 23 jaar.
 
Enkele nadelen
In de winter zult u bij moeten stoken omdat er dan niet genoeg warmte en zonlicht is. Een zonneboiler is duidelijk aanwezig op het dak en verdient daarmee niet de schoonheidsprijs.
Nog een nadeel is dat het dienst doet als opslagvat. Dit kan leeg raken en voordat de boiler weer vol met warm water zit bent u al een flinke tijd verder.
 
zonneboiler