Zonne-energie geeft geen schadelijke CO2 uitstoot!

| Meer
zonne-energie
 
 
 
 
 
Zonne-energie kan op twee manieren worden toegepast. De eerste manier door middel van zonnecollectoren die water verwarmen. De tweede manier is met zonnepanelen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. 
 
Zonne-energie
In het kort gezegd, warmte die de zon uitstraalt en op aarde komt.
 
Enkele voordelen
Deze vorm zal er nog miljarden jaren zijn. Is onafhankelijk van andere brandstoffen en, heel belangrijk, bevat geen schadelijke CO2 uitstoot.
 
Enkele nadelen
Is duur in vergelijking tot de opbrengst en de productiekosten. Is er geen zon of is het donker, dan wordt er minder energie geleverd.
 
passieven zonne-energie
 
Soorten
Er is de passieve en de actieve.
De passieve betreft het inrichten van gebouwen zodat het zonlicht kan worden gebruikt voor verlichting en verwarming.
De actieve waarmee zonlicht meteen wordt omgezet in elektriciteit zoals bij zonneboilers.
 
De werking in het kort
Met hulp van zonnepanelen wordt zonlicht meteen omgezet in elektriciteit zonder dat er bewegende delen zijn en zonder dat er iets moet worden verhit. Zo`n paneel heeft zonnecellen die gemaakt zijn van halfgeleidermateriaal. Door het zonlicht komen negatief geladen elektronen en die laten positief geladen gaten achter. De elektronen en gaten worden van elkaar gescheiden. Het resultaat is dat aan de voorzijde een negatieve spanning ontstaat en aan de achterzijde een positieve spanning. De voorzijde en achterzijde worden met elkaar verbonden en daardoor zal er een elektrische stroom gaan lopen. De zonnecel kan dus nu elektrische energie gaan leveren.
 
zonne-energie