fotovoltaische zonnepanelen
 
 
 
 
Een fotovolta´sch zonnepaneel is hetzelfde als een PV- paneel. PV staat voor Photo-Voltaic en dit zonnepaneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit.
Als u voor deze zonnepanelen kiest, dan zal uw energiefactuur stevig dalen en u levert een prima bijdrage aan het milieu.
 
Op deze zonnepaneel komen een groot aantal fotovolta´sche cellen. Deze soort panelen maken gebruik van het daglicht of van het zonlicht. Door de absorptie van fotonen ontstaat in de zonnecellen een spanning en die spanning wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.
Deze ontstane stroom kan worden gebruikt om een pomp aan te drijven, kan worden opgeslagen in enkele accu`s of kan aan het lichtnet worden afgegeven.
 
Prijs
Deze fotovolta´sche zonnepanelen zijn nog steeds vrij duur in aanschaf. Slechts op lange termijn zijn zij kostenbesparend.
 
Van welke factoren is de opbrengst van fotovolta´sche zonepanelen afhankelijk?
Van de opwaartse hellingshoek van invallend zonlicht. Ook het oppervlak speelt een grote rol. Het aantal zonuren dus de hoeveelheid zonuren per jaar zonder bewolking. De temperatuur; bij hoge temperaturen wordt er minder elektriciteit opgewekt dan bij lage temperaturen. Dat heeft te maken met de elektrische geleiding van de materialen.
En dan nog het rendement. Verschillende typen fotovolta´sche zonnepanelen hebben elk een verschillend rendement.
De fotovolta´sche zonnepanelen gaan zeker 30 jaar mee en onderhoud is er nauwelijks.
 
Vergunning voor het plaatsen?
Over het algemeen genomen hoeft u voor het plaatsen geen vergunning te hebben. Woont u bijvoorbeeld in het centrum van een stad, dan kunnen andere regels gelden zoals bij bijvoorbeeld beschermde stadsgezichten. Vraag het na bij uw gemeente.
 
fotovoltaische zonnepanelen