Plaatsen van zonnepanelen kan op schuin dak, plat dak en tegen gevel

| Meer
 
 
 
plaatsen zonnepanelen
 
 
 
 
 
 
In principe is het mogelijk overal zonnepanelen te plaatsen. Het beste is echter om zij op het zuiden te richten. Het maakt verder niet uit hoe u die plaats. Zuid zuidoost is goed en zuid zuidwest ook.
Voor een schuin dak is een helling van ongeveer 36 graden ideaal. Voor een plat dak zodanig dat de panelen de hele dag de zon kunnen opvangen met als resultaat een hoog rendement.
U kunt de panelen ook tegen de gevel plaatsen. Dat gaat met een speciale constructie en ook daar is in de regel geen bouwvergunning voor nodig.
 
Belangrijk bij het plaatsen
Zorg dat de zonnepanelen niet worden afgeschermd door bomen. Deze afscherming zal het rendement zeker negatief beļnvloeden.
 
plaatsen zonnepanelen
 
Ook stevig bevestigen!
Want dat is belangrijk wat de wind betreft. Het kan soms erg hard waaien met alle nare gevolgen van dien. Om schade te voorkomen door de wind, wordt vaak een railsysteem gebruikt of speciale elementen waardoor de panelen altijd op hun plaats blijven.
 
Koeling
Het beste rendement ligt rond de 25 graden maar wanneer de zon flink schijnt kan de temperatuur van de panelen oplopen tot wel 65 graden. Daarom moeten ze worden gekoeld.
U moet er daarom voor zorgen dat er voldoende afstand tussen de panelen is en ook voldoende afstand tussen het dak en de zonnepanelen. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom die zorgt voor de afkoeling.
 
plaatsen zonnepanelen