De kostprijs van zonnepanelen is van diverse factoren afhankelijk

| Meer
kostprijs zonnepanelen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het is niet eenvoudig om een kostprijs van zonnepanelen te berekenen want die is afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren zijn een eventuele subsidie, het soort panelen dus de soort zonnecellen en de gewenste opbrengst. Ook het eventueel installeren komt nog over de prijs heen. U moet verder nog rekening houden of de panelen tegen de muur komen of op het dak. Dan moet u bovendien weten dat er panelen in diverse soorten en maten zijn dus de prijs van de panelen varieert.
Wel is het zo dat zij met de installatie eenmalige kosten zijn.
 
Gemiddeld huishouden
De prijzen van zijn al behoorlijk gedaald. Een zonnepaneel met een oppervlakte van één vierkante meter kost ongeveer 700 euro inclusief kabels, stekkers en andere benodigdheden.
 
gemiddeld gezin kostprijs zonnepanelen

Om een gemiddeld huishouden van vier personen helemaal te voorzien van elektriciteit moet u toch wel rekenen op zo`n 20.000 euro. Hierbij zijn geen subsidies meegerekend als u besluit panelen te laten installeren.
 
Offertes aanvragen wat betreft de kostprijs
Als u heeft besloten om ze te laten installeren, dan moet u eerst eens verschillende offertes aanvragen. Zo kunt u deze naast elkaar leggen om te zien welke voor u is geschikt met in achtneming om niet de duurste maar ook niet de goedkoopste aan te schaffen.
 
kostprijs zonnepanelen