Verwarming zwembad door zonnepanelen werkt echt!

| Meer
zwembad verwarming
 
 
 
 
 
 
En opwarmen geschiedt door middel van zonnecollectoren. Zodra de zon komt begint ook meteen het opwarmen van het zwembadwater. Staat de zon de hele dag te schijnen, dan kan makkelijk het zwembadwater vier tot wel acht graden warmer worden.
 
Hoeveel zonnecollectoren heeft u nodig om uw zwembad te verwarmen?
Tenminste driekwart deel van het zwembadoppervlak heeft u nodig aan zonnecollectoren. Het filter doet het water circuleren door de zonnepanelen. Het zwemwater komt er koud in en komt er aan de andere kant warm uit. Hier is sprake van een systeem zonder warmtewisselaar.
 
Voordelen van een zonnecollector
Een zonnecollector zet direct zonlicht om in warmte maar een zonnecollector zet ook diffuus zonlicht om in warmte. Tijdens een bewolkte dag is er meer diffuus zonlicht.
 
Hoeveel vierkante meter zonecollectoren heeft u nodig om het zwemwater optimaal te verwarmen?
Dat is afhankelijk van de diepte van het zwembad en afhankelijk van de oppervlakte van uw zwembad. De ligging van uw zwembad en de aanwezigheid van onder andere bomen, andere begroeiing, windschermen en zwembadafdekking spelen zeker mee.
 
Plaatsing van de zonnecollectoren
Bij voorkeur op een dak. De zonnecollectoren zijn niet hinderlijk opgesteld en u heeft geen verlies van het tuinoppervlak.
 
Tip!
Wanneer uw zwemdag ten einde loopt is het beter om uw zwembad af te dekken. Het water koelt een stuk minder af en de volgende dag is er minder warmte nodig om het zwembad weer een aangename temperatuur te geven.
En heeft u ook nog eens een verwarmingsinstallatie, dan kan deze worden gecombineerd. Het resultaat is een flinke daling in de normale stookkosten.
 
zwembadverwarming