Caravan met zonnepanelen...alsof u thuis bent

| Meer
caravan met zonnepaneel
 
 
 
 
 
 
 
 
De luxe die u thuis bent gewend wilt u ook graag in uw caravan hebben. De inrichting van een moderne caravan heeft steeds meer elektrische apparatuur zoals een televisie, een koffiezetapparaat en een afzuigkap. Om al deze apparaten te kunnen laten werken is energie nodig en dat kan met zonnepanelen.
 
Welk type zonnepaneel is het meest geschikt voor de caravan?
Dat kan met een zonnecollector. Het zonnepaneel staat direct de opgevangen elektriciteit af en die wordt opgeslagen in een accu. Deze accu kan van de motor zijn maar beter is om een apart accupakket te nemen. U kunt kiezen voor één accu maar u kunt ook meerdere accu`s aaneenschakelen. Schijnt de zon een paar dagen niet, dan heeft u toch genoeg energie aan boord om uw apparatuur te kunnen bedienen.
 
Let op!
Bij meerdere accu`s krijgt u een extra gewicht aan boord. Om te zorgen voor de juiste stabiliteit moet u de accu`s zo laag mogelijk in de sleurhut monteren.
 
Waar komt het zonnepaneel?
Gewoon plat op het dak. Denk hierbij ook aan de bedrading dus u moet goed kijken waar u het zonnepaneel op het dak bevestigt.
U moet het zonnepaneel monteren op profielen die gemaakt zijn van kunststof of van aluminium. Tijdens de montage moet u de zonnecellen afdekken om beschadiging te voorkomen evenals kortsluiting.
 
caravan met zonnepaneel