Zonnepanelen op de boot - complete vrijheid!

| Meer
boot met zonnepanelen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor op de boot zijn er diverse zonnepanelen beschikbaar. Dunne zonnepanelen worden met name gebruikt op zeilboten. Een veelgebruikt type is de overloopbare zonnepanelen.
Deze overloopbare zonnepanelen moeten een vlakke onderzijde hebben. De bovenlaag moet van niet breekbaar glas zijn, degelijk en slijtvast. Verder moet het zonnepaneel een anti- sliplaag hebben en een stootrand.
 
Voordeel van zonnepanelen
U hoeft niet altijd een haven te zoeken om de beschikking te krijgen over elektriciteit. Met een zonnepaneel kunt u gebruik maken van warm water maar ook kunt u gezellig televisiekijken en een lekker kopje koffie zetten.
 
Installeren van zonnepanelen
Hierbij wordt de installatie van zonnepanelen niet gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Dat noemt men daarom een autonoom systeem. Dit systeem is uitermate geschikt voor op een boot. U kunt de zonnepanelen op uw boot monteren met speciale bevestigingsstukken ofwel trackers. Zo bereikt u de ideale hellingsgraad naar de zon.
 
Bootaccu
En die zijn er in diverse afmetingen, capaciteiten en merken. De hedendaagse bootaccu`s zijn betrouwbaar en helemaal onderhoudsvrij.
 
Prijs accu
De prijs van een accu voor een boot is er al vanaf 85 euro.
 
Opladen van de bootaccu
Er zijn pakketten in de handel die een lange levensduur hebben, een prima kwaliteit en ook nog eens makkelijk mee te nemen.
 
boot met zonnepaneel