12 Volt accu. Onmisbaar!

| Meer
accu 12 volt
 
 
 
 
 
 
 
 
Het 12 Volt gebruik neemt steeds meer toe in de caravan en in de camper. Denkt u maar eens aan het gebruik van televisie, de afzuigkap, ventilatoren, de föhn en de koffiemachine.
Ook de verlichting is steeds vaker uitgevoerd in 12 Volt.
 
Vanaf de fabriek
Tegenwoordig worden de caravans en campers in de fabriek al uitgerust met installaties die op 12 Volt werken. Deze stroom wordt geleverd door de autoaccu.
 
Tijdens de vakantie
Op de camping wordt er door een omvormer 230 Volt wisselspanning omgezet naar 12 Volt gelijkspanning. Daarom heeft een caravan of camper twee van elkaar gescheiden circuits.
Maar is er geen stroompaal voorhanden dan is het alternatief een boordaccu. Deze moet voldoende capaciteit hebben en moet goed worden onderhouden. Er zijn verschillende soorten dus vraag er naar bij uw dealer welke geschikt voor u is.
 
Inverter (12 Volt naar 230 Volt)
Hiermee is het mogelijk 12V gelijkspanning om te zetten in 230V wisselspanning. Kunt u toch televisie kijken zonder stroompaal.
 
Omvormer (230 Volt naar 12 Volt)
De meeste caravans en campers zijn hier standaard mee uitgerust. Deze omvormer is een combinatie van een gelijkrichter en een transformator.
 
accu